Terug naar het hoofdmenu


De School


Assistenten opgeleid
door Kong Mien Ho
die ook eigen lessen
geven:

Bastiaan Anink
Ingeborg Worm


Lijst Leerlingen van
Kong Mien Ho
die elders les geven:

Leerlingen
 

Wújí is een instituut voor Taiji Quan, Wushu (beter bekend als Kung Fu) en Qi Gong en wordt geleid door Kong Mien Ho. De doelstelling van instituut Wújí is om Taiji Quan, Wushu en Qi Gong op een kwalitatieve, traditionele manier door te geven. Dit gebeurt door middel van doorlopende lessen, workshops en lezingen. Zowel recreatieve beoefenaars, mensen die deze kunsten om gezondheidsredenen willen beoefenen, als mensen die hun beoefening op een professioneel niveau willen brengen, kunnen bij Wújí terecht.

Binnen Wújí kan men lessen volgen in Taiji Quan, Wushu/Kung Fu en Qi Gong.

Taiji Quan

Volgens een duidelijke structuur leert men de vormen die geleidelijk een steeds hogere moeilijkheidsgraad hebben. Men begint met de moderne gestandaardiseerde vormen: de Simplified 24-Yang vorm, de 40-Yang wedstrijdvorm, de simplified 32-Yang zwaardvorm, de 42 gecombineerde wedstrijdvorm en de gecombineerde 42-wedstrijd-zwaardvorm. Hierna volgen de traditionele klassieke Yang vorm, de Chen wedstrijdvorm en de traditionele Chen vorm. Op dit niveau aangekomen wordt ook een begin gemaakt met Pushing-hands.

Wushu / Kung Fu

Kong Mien Ho is een specialist in de Pack Mee Pai-stijl. Dit is een traditionele dynamische, Zuid-Chinese stijl, die heel effectief is voor het gevecht en zeer bevorderlijk voor de algemene conditie.

Qi Gong

Er worden afzonderlijke Qi Gong cursussen georganiseerd die gericht zijn op de gezondheid. Mensen met specifieke gezondheidsklachten leren hier Qi Gong vormen die de conditie bevorderen en een aanzienlijke verbetering of zelfs genezing van hun klacht teweeg kunnen brengen. Ook gezonde mensen die hun energetische conditie willen bevorderen of Qi Gong voor spirituele doeleinden willen beoefenen kunnen hier terecht.

Alle lessen bevatten overigens onderdelen Qi Gong. Dit gaat zowel om oefeningen die de algemene gezondheid bevorderen, als om oefeningen die de vaardigheid, de zogenaamde "Kung Fu", in de uitvoering van Taiji Quan of Pack Mee Pai vergroten. De lessen worden vrijwel altijd afgerond met een meditatieve Qi Gong oefening. In het kader van de Pack Mee Pai lessen worden ook IJzeren Palm trainingen georganiseerd.

Pushing Hands/Tui Shou

Pushing Hands is een oefening voor twee personen waarbij het de bedoeling is de kracht en de beweging van de tegenstander te voelen. De kunst is om als de ander "aanvalt" mee te geven en weg te draaien en daardoor de kracht van de ander te neutraliseren en hem uit evenwicht te brengen. Anderzijds om de ander weg te duwen door hem in zijn terugtrekkende beweging vast te zetten. Het ontwikkelen van het subtiele gevoel dat nodig is om pushing hands met succes te beoefenen vergt langdurige oefening.

Lerarenopleiding

Voor wie de moderne Taiji Quan vormen kent, is er bij gebleken geschiktheid een mogelijkheid om tot leraar opgeleid te worden. Deze geschiktheid wordt door Kong Mien Ho beoordeeld op grond van onder andere fysiek vermogen, opgedane technische vaardigheid en een juiste mentale instelling voor het leraarschap.

De opleiding bestaat uit het zelfstandig doceren van groepen op verschillende niveaus, onder supervisie van Kong Mien Ho. Dit wordt ondersteund met privé-lessen voor de assistentengroep, om de technische vaardigheid en het inzicht in de lesstof te vergroten.

De lessen worden gegeven door meester Kong Mien Ho.

info@taiji.nl